تاریخ بروز رسانی : ۱۴۰۱/۱۱/25
در این مطلب قصد داریم به تمام سوالات و موارد مورد نیاز در موتور DC ، کاربرد آن و نحوه انتخاب و خرید آن توضیح بدهیم. برای خرید انواع موتور DC کلیک کنید.
(از جمله سوالات پرتکرار مشتریان الکترومهسان)
نحوه کار موتور DC چیست و چگونه کار میکند ؟
مزایا و معایب موتور dc چیست ؟
انواع موتور DC نحوه تشخیص ولتاژ موتور دیسی ؟
نحوه انتخاب موتور دی سی قدرتی و دور بالا ؟
لازم به ذکر است که با خواندن این مطلب شما میتوانید بهترین و به صرفه ترین موتور DC خود را انتخاب و خریداری کنید و همینطور آشنایی کامل با اصول کارکرد آن را به صورت صحیح کسب کنید
(این مطلب ترجمه کلیپ زیر بوده به همراه سوالات پرتکرار مشتریان عزیز و دانش کارشناسان الکترومهسان)
وظیفه موتور DC چیست و چگونه کار میکند؟ چرا به آن DC گویند؟
وظیفه اصلی موتور DC این است که به کمک آهنربا، انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل کند و دلیل نام گذاری به DC این است که از جریان برق 24 ولت یا مستقیم استفاده می کند و به تنها معایب آن میتوان به تعمیر و نگهداری زیاد اشاره کرد چرا که در آنها از کموتاتور استفاده می شود و کموتاتور در گذر زمان فرسوده و خراب می شود باید تعمیر شود.
برای درک بهتر و ساده تر این که موتور DC چگونه کار میکند لطفا ابتدا یک مدار الکتریکی که از طریق باتری انرژی الکتریکی را ذخیره میکند در نظر بگیرید. با جاری شدن جریان در مدار یک میدان مغناطیسی ایجاد میشود که عامل چرخش آرمیچر می شود.
اجزای موتور DC – موتور دی سی از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که موتور دی سی از 3 بخش مهم سیم پیچ یا همان روتور، استاتور و کموتاتور تشکیل شده است
قطب موتور چیست؟
در شکل شماره 1 ملاحظه میفرمایید که ابتدا با وصل کردن کلید مدار را کامل میکنیم تا قطب های مثبت و منفی با یکدیگر اتصال پیدا کنند و جریان الکتریکی از قطب مثبت به منفی روانه می شوند و باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی که با رنگ آبی نمایش داده شده است می شوند ( شکل شماره 3 ) حال قابل توجه است، به دلیل این که سیم پیچ آرمیچر قسمتی از مدار می باشد این میدان مغناطیسی در اطراف آن هم ایجاد می شود.
قابل توجه است هنگامی که جریان از سیم پیچ رد میشود، سیم پیچ تبدیل به آهنربا می شود و طبق شکل 4 این آهنربا همانند یک آهنربای دائمی، قطب مثبت و منفی دارد
موتور DC چگونه کار می کند؟
در شکل شماره 5 با رنگ آبی مشخص شده است که آهنربا یک میدان مغناطسی ایجاد میکند حال اگر ما آهنربا را در مدار قرار دهیم طوری که سیم پیچ وسط میدان مغناطیسی باشد.
حال اگر جریان در مدار ایجاد شود.طبق شکل 6 با رنگ قرمز به صورت دایره نمایش داده شده است. بهمراه آن یک میدان مغناطیسی هم ایجاد می شود و نکته قابل اشاره این است که جریانی که در اطراف سیم پیچ بر قرار می باشد با میدان مغناطیسی در مخالف یکدیگر قرار دارند و ملاحظه میشود که در آهنربای میله ای قطب مثبت، قطب منفی را جذب می کند و برعکس و این اتفاق بارها می افتد و قطب ها همدیگر را جذب و دفع می کنند.
نحوه طراحی موتور DC
سوال مهم اینجاست که این نیروها چطوری میتوانند یک عملکرد را به طور مکرر و بارها انجام دهد.
در پاسخ به این سوال باید ابتدا اشاره کرد که جریانی که در آرماتور است از تکه گرافیت عبور میکند سپس این جریان از کموتاتور که به صورت نیم دایره می باشد عبور میکند. کموتاتور بخش بسیار مهم موتور DC می باشد و به عنوان یک سوئیچ دوار با دو شکاف عمل میکند و از جنس مس می باشد.
اگر کموتاتور را با یک حلقه مسی بدون شکاف در نظر بگیریم همه چیز بهم میخورد و میدان مغناطیسی در بالا و پایین ( شمال و جنوب ) ثابت می مانند و قطب ها، قطب مخالف خود را از دیگر آهنربا جذب می کند این مورد برای حالتی است که یک حلقه مسی و هیچ شکاف باشد در اصل در کموتاتور موتور واقعی نیمی از آن به یک سر سیم پیچ و نیم دیگر آن به یک سیم پیچ دیگر متصل است.
با عبور جریان از یک سر سیم پیچ، باعث چرخاندن سیم پیچ می شود ولی زمانی که کموتاتور به شکاف اول میرسد و میچرخد، جریان قطع میشود و با رد شدن از شکاف مجدد جریان از کموتاتور عبور میکند و سپس به سر دیگر سیم پیچ میرسد و باعث تغییر در مسیر حرکت جریان و تغییر قطب آهنربا میشود و قطب های مخالف یکدیگر را جذب میکنند و سیم پیچ میچرخد
کاربرد موتور DC چیست؟
کاربرد موتورDC در ساخت دستگاه های صنعتی، روبات ها، پروژه های دانشجویی، اسباب بازی ها و.. می باشد و لازم به ذکر است که موتورهای الکتریکی DC بسیار محبوب و پر فروش می باشند و شما مهندسین عزیز در سایت فروشگاهی معتبر الکترومهسان میتوانید طیف وسیع و متنوع موتور دی سی را با مشخصات فنی کامل خریداری کنید
انواع موتور دی سی چیست؟
موتور DC در کاربردهای مختلفی در صنعت موجود و در بازار تهران عرضه می شود و بسته به نوع کارکرد آن در دستگاه های مختلف متفاوت می باشند. که انواع آن ها عبارت اند از: موتور دی سی با آهربای دائمی، موتور DC سری، موتور DC شنت، موتور DC کمپوند می باشد.
موتور دی سی با آهنربای دائمی
موتور DC آهنربای دائمی، گشتاور راه اندازی عالی دارد و قابلیت تنظیم سرعت بسیار خوبی هستند و در عملکردهای با اسب بخار کم مورد استفاده قرار میگیرند.
موتور DC سری
این نوع موتور دی سی سری گشتاور راه اندازی بالایی دارند ولی قابلیت تنظیم سرعت را ندارند و عملکرد آن ها بدون بار باعث آسیب به موتور میرسد
موتور DC شنت
موتور DC شنت قابلیت تنظیم سرعت خوب می باشند و مانند موتور DC کمپوند میدان مغناطیسی جدا دارند و همچنین قابلیت کنترل مهکوس ساده دارند.
موتور DC کمپوند
موتور DC کمپوند نیز دارای میدان مغناطیسی جداگانه می باشند و لازم به ذکر است موتور DC کمپوند گشتاور راه اندازی خوبی دارند ولی در سرعت های متغیر به مشکل میخورد.
خرید موتور DC
شما میتوانید انواع موتور DC با مشخصات فنی کامل و دقیق را از سایت فروشگاهی الکترومهسان ملاحظه بفرمایید
شما می توانید در فروشگاه اینترنتی الکترومهسان با توجه به کاربرد و نیاز خود موتور سردرب آسانسوری ، موتور درب اتوماتیک ، موتور 12 ولت DC ، موتور 24 ولت DC تهیه بفرمایید
(پیام مدیریت)
اگر در خصوص راه اندازی، انتخاب، مقایسه و خرید موتور DC سوالی دارید، میتوانید در قسمت ارسال نظر آن را مطرح کنید یا همین الان با کارشناسان الکترومهسان تماس گرفته و پیام خود را مطرح نمایید و یا میتوانید از طریق یکی از نرم افزارهای ( واتس اپ، ایتا، روبیکا، بله، سروش) تصویر و یا فیلم کارکرد را ارسال نمایید و پیام خود را مطرح کنید.
تلفن دفتر فروش : 65356084-021
تماس: 09335310453
ایمیل: electromahsan@gmail.com